Animatievideo over seniorenregeling glastuinbouw

25/08/2022

Het is steeds belangrijker voor werknemers om gemotiveerd en in goede gezondheid te blijven werken tot aan hun pensioen. Met het opschuiven van de AOW-leeftijd wordt dat steeds lastiger. Sociale partners in de glastuinbouw hebben daarom een seniorenregeling ingesteld. Om zowel werknemers als werkgevers in de sector goed te informeren over hoe de regeling werkt, is er een animatievideo gemaakt over de seniorenregeling in de glastuinbouw. De animatievideo is een initiatief van de sociale partners in de glastuinbouw: CNV Vakmensen, FNV Agrarisch Groen, Glastuinbouw Nederland, LTO Nederland en Plantum.

In de animatievideo wordt onder andere uitgelegd wat de voordelen en voorwaarden zijn, wat de regeling betekent voor je pensioen en hoe je de regeling aanvraagt. De animatievideo is te vinden op de website van Colland Arbeidsmarkt: https://www.collandarbeidsmarkt.nl/regeling/seniorenregeling-glastuinbouw/. Daarnaast organiseert fonds Colland Arbeidsmarkt in samenwerking met BPL Pensioen regelmatig webinars over de seniorenregeling in de glastuinbouw. Het eerstvolgende webinar vindt plaats op 11 oktober. Meer informatie hierover volgt snel.  

Fonds Colland Arbeidsmarkt
De animatievideo en de webinars zijn initiatieven van sociale partners in de glastuinbouw en worden mede mogelijk gemaakt door het fonds Colland Arbeidsmarkt. Dit is het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector Agrarisch en Groen. Het fonds draagt bij aan thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, imago & instroom en veiligheid & gezondheid. Vanuit Colland Arbeidsmarkt wordt een veelheid aan projecten en activiteiten gefinancierd gericht op het stimuleren van een gezonde en toekomstbestendige arbeidsmarkt in de agrarische en groene sectoren.