Lid worden

10 redenen om lid te worden van Plantum

Uw probleem, onze zorg

 1. Wij zetten ons in voor de collectieve belangenbehartiging. Waar mogelijk kunnen wij ons (inter)nationale netwerk gebruiken om u te helpen bij het oplossen van uw problemen.
 2. U bent vertegenwoordigd met een invloedrijke stem bij beleid, politiek en maatschappelijke discussies, nationaal en internationaal.
 3. Als Plantum-lid kunt u bijdragen aan positiebepalingen, vakspecifieke kennis uitwisselen met collega’s en gezamenlijk acties opzetten in onze verschillende vergadergroepen.


  Wij houden u op de hoogte

 4. Dagelijks wordt u geïnformeerd over de meest recente ontwikkelingen in de sector zaden en jonge planten en kunt u de door Plantum ontwikkelde activiteiten nalezen op ons ledenportaal.
 5. Plantum beschikt over een goed informatiesysteem zodat u altijd op de hoogte wordt gehouden van aankomende vergaderingen. Uw vergaderstukken kunt u ophalen op het ledenportaal.
 6. Middels onze excursies en themabijeenkomsten informeren wij u over een specifiek thema. Dit zijn goede momenten om uw vragen rechtstreeks te stellen aan de beleidsmedewerkers van Plantum.


  Professioneel advies

 7. Bij Plantum kunt u terecht met de meest uiteenlopende vragen. Denk hierbij aan advies over kwekersrecht, gewasbescherming, subsidies en het in de praktijk toepassen van cao’s.


  Faciliteiten

 8. U kunt gebruik maken van de Algemene Verkoop- en Leveringsvoorwaarden die Plantum heeft voor diverse sectoren. Deze voorwaarden zijn beschikbaar in meerdere talen. Daarnaast zijn er onze adviesvoorwaarden voor de teelt van zaaizaden, een model onderzoekscontract en een non-ggo verklaring.
 9. Plantum ondersteunt bedrijven bij het gezamenlijk opstarten van (precompetitief) onderzoek en promotieactiviteiten.


  Kortingen

 10. Als lid van Plantum ontvangt u een korting van 50% op het Cultuur- en Gebruikswaardeonderzoek van landbouwgewassen. Ook komen leden van Plantum in aanmerking voor aanzienlijke kortingen op onder andere abonnementen en tijdschriften via de VGB Ledenvoordeelregeling.

Meer informatie