Naktuinbouw is verheugd om hun 25 jaar ervaring op het gebied van training op het systeem voor kwekersrechtsystemen aan te bieden in deze online cursus. In acht Engelstalige
e-learning modules verwerft u kennis en begrip van de belangrijkste aspecten van het UPOV-systeem voor de bescherming van plantenrassen: de betekenis en voordelen van een (geharmoniseerd) kwekersrechtsysteem, het wettelijk kader (UPOV-verdrag), administratieve aspecten, verschillende PVP-systemen, de achtergrond en praktische aspecten van
DUS-testen, het gebruik van moleculaire technieken in PVP, handhaving van de rechten en uitzonderingen op de rechten, PVP in relatie tot zaadverkeer en verdragen inzake genetische hulpbronnen. Elke module biedt een mix van leesmateriaal, interactieve opdrachten, videopresentaties en een eindtoets. U kunt leren van de ervaringen van deskundigen uit verschillende landen over de hele wereld door de vele opgenomen video’s te bekijken. Als u bezig bent met het opzetten van een PVP-systeem in uw land, bieden wij een optionele module waarin wij u uitnodigen om een Routekaart naar uw PVP-systeem op te stellen met doelen en een tijdschema. Ons DUS-team is graag bereid om deze Routekaart te beoordelen en feedback te geven.

Het programma biedt in totaal 80 uur aan leermateriaal.
Online begeleiding wordt verzorgd.
Alle inhoud is in het Engels.
Na afronding van de cursus ontvangt u een certificaat.

Deze cursus is bedoeld voor professionals met een juridische, administratieve, beleids- of leidinggevende functie binnen het systeem van plantenrassenbescherming, zowel in de publieke als private sector.

De cursusprijs bedraagt €2500. De optionele module inclusief feedback is inbegrepen in deze prijs. Het programma is gedurende 6 maanden beschikbaar.

Eerste lancering: 1 oktober 2023, en startdata vervolgens elke 1e van de maand.
De aanmelding is al geopend en u kunt hiervoor terecht op de Naktuinbouw-website.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Naktuinbouw Opleidingsteam:
Tel: +31 71 332 62 70 E-mail: Opleidingen@naktuinbouw.nl