Meld je aan voor webinar ‘Europese regelgeving biostimulanten’ op 26 oktober 2021

13/10/2021 - Gea Bouwman

De markt voor biostimulanten wordt met ingang van de nieuwe Europese Meststoffenverordening gereguleerd. Deze Fertilizers Product Regulation (FPR; EU 2019/1009) treedt in werking vanaf 16 juli 2022. De FPR heeft naast een direct effect op de markt van biostimulanten en producten met biostimulanten, zoals bijvoorbeeld met Bacillus verrijkte potgrond, mogelijk ook invloed op de beschikbaarheid van biostimulanten voor de sector plantaardige uitgangsmaterialen. Om duiding te geven aan deze nieuwe situatie en hoe ermee om te gaan, organiseert NEN op 26 oktober 2021 tussen 14:00 uur en 16:00 uur een webinar 'Werken met Europese wetten en normen voor biostimulanten'.

NEN Normcommissie Biostimulanten
Onder de FPR worden Europees geharmoniseerde normen ontwikkeld om biostimulanten te certificeren. Via de NEN Normcommissie ‘Biostimulanten’ kunnen Nederlandse belanghebbenden de ontwikkelingen volgen en invloed uitoefenen op normen. De Plantum Hoofdcommissie Gewasgezondheid en Milieu heeft eerder geconstateerd dat ‘uitgangsmateriaal’ niet vertegenwoordigd was in de NEN-commissie, met als mogelijk gevolg dat toepassingen op uitgangsmateriaal ‘vergeten’ worden bij de normontwikkeling. Verder is geconstateerd dat we als Plantum-leden weliswaar geen ‘producenten’ van biostimulanten zijn, maar slechts ‘gebruikers’. Biostimulanten worden echter wel steeds belangrijker, ook voor zaden en jonge planten, en we zijn daarom wel gebaat bij goede normontwikkeling. Daarom is Plantum vanaf 2021 lid geworden van de NEN Normcommissie biostimulanten.

Webinar 26 oktober 14 - 16 uur
De NEN nodigt via deze Normcommissie de leden van Plantum uit deel te nemen aan een webinar 'Werken met Europese wetten en normen voor biostimulanten', op 26 oktober 2021 tussen 14:00 uur en 16:00 uur.
Klik voor het programma en sprekers op de website.

De combinatie van diverse invalshoeken vanuit het beleid, de wetenschap, de praktijk en van een normaliserende- en certificerende instelling, zorgt voor een brede belichting van het onderwerp zodat ieder goed voorbereid is op de inwerkingtreding van de nieuwe Europese wetgeving. Daarnaast is het mogelijk om in gesprek te gaan over vragen die nu en in de toekomst van belang zijn.

Aanmelden
Er zijn geen kosten verbonden voor deelname aan dit webinar. Voor meer informatie kunt u terecht op de NEN evenementen website.  U kunt zich ook direct hier aanmelden.