Webinar ‘Effectief Literatuur Zoeken’

13/09/2023 - Monique van Vegchel

Heb je altijd al willen ontdekken welke mogelijkheden het internet biedt om wetenschappelijke artikelen te vinden, maar kom je niet verder dan Google Scholar? Word je vaak belemmerd in je zoektocht? Sluit dan aan bij dit gratis, interactieve webinar, dat wordt georganiseerd door het project ’Sowing Seeds of Knowledge’ waar Plantum partner in is.

Voor wie? 
Het webinar is voor iedereen die effectief literatuur wil zoeken in de online wereld.

Inhoud webinar
Ria Derkx van de Wageningen University & Research Bibliotheek geeft je handvatten en tips&tricks over verschillende wetenschappelijke zoekmachines en de mogelijkheden en beperkingen daarvan. Ook maakt zij een kort uitstapje naar GroeneKennis, een database om vakbladartikelen en rapporten te vinden. Aan de hand van praktische opdrachten gaan deelnemers ook zelf aan de slag met de zoekmachines.

Datum:                 21 november 2023
Tijd:                      10.00-12.00 uur
Locatie:                Online via Microsoft Teams
Groepsgrootte:   10-12 personen

Aanmelden
Wil je deelnemen aan dit webinar? Meld je dan nu aan via een reply op deze e-mail of stuur een bericht naar Monique van Vegchel. Aanmelden kan tot uiterlijk 14 november 2023.

Graag bij aanmelding vermelden aan welke gewassen je werkt, en (indien van toepassing) wat je gebruikelijke werkwijze is om online literatuur te zoeken. Zo kunnen we het webinar personaliseren.

Voorbereiding
De Teams-link en opdrachten zullen enige tijd vóór het webinar worden gestuurd. Voel je vrij om deze uitnodiging te delen met uw collega’s en andere geïnteresseerden. Iedereen is van harte welkom!

Voor vragen kun je contact opnemen met Monique van Vegchel .