Planten Peepshow en Planten Peptalk

01/05/2023 - Niels Louwaars

Op 23 en 24 mei bent u tussen 8.00 en 18.00 uur welkom in onze groene kas, bij onze Planten Peepshow, waarin iedereen zich kan verwonderen over de opwindende wereld van planten. De locatie hiervan is het Anna van Buerenplein, tussen Den Haag CS en de Tweede Kamer.

Op dinsdag 23 mei a.s. om 13.30 uur is er in Nieuwspoort een masterclass voor biologiedocenten, die Plantum samen met Nederlands Instituut voor biologie (NIBI) organiseert. Om 14.30 uur vieren we bij de Planten Peepshow de Fascination of Plants Day. 

Aansluitend, om 16.00 uur, gaan we met elkaar in gesprek tijdens de Planten Peptalk.
Deze inspirerende sessie heeft als thema ‘Voor als de spanning stijgt’. Prominente vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de politiek, de wetenschap en ngo's houden een pitch over hun visie op hoe we met planten (moeten of mogen) omgaan en wat dit voor de toekomst van de voedselvoorziening - zowel in Nederland als in de rest van de wereld - betekent.

Om 17.00 uur sluiten we de middag af met een borrel.
Meer informatie over het programma van de Planten Peptalk en de sprekers vindt u binnenkort op de event website

Viert u Fascination of Plants Day met ons mee? Meld u dan nu aan via deze link

Fascination of Plants Day
Wat is de Fascination of Plants Day? De internationale Fascination of Plants Day is een initiatief van de EPSO - European Plant Science Organisation

In meer dan veertig landen wordt rondom deze dag aandacht gevraagd voor het belang van planten en plantwetenschap voor de samenleving. 

Coördinator van de activiteiten in Nederland op deze dag is Plantum. Hierbij wordt zij ondersteund door de Onderzoeksschool Experimentele Plantenwetenschappen en collega branches in de land- en tuinbouwsector: LTO Nederland, Anthos, CroplifeNL, Bionext, BO Akkerbouw, Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, HollandBIO, Koninklijke Algemene Vereniging voor Bloembollencultuur (KAVB), De Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland (VBN), Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV), Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) en de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U).